Nominerade 2022

Nominerade 2022

Nr 1: Malin Andersson
Lunds universitet, institutionen för service management och tjänstevetenskap 

Kustnära yrkesfiske i förändring: Från mångsysslare till entreprenör

Foto: Johan Persson 

Nr 2: Katherine Burlingame
Lunds universitet, institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi

Dead landscapes – and how to make them live

Foto: privat

Nr 3: Kristin Godtman Kling 
Mittuniversitetet, institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism 

Access to Nature through Tourism. A Study of Four Perspectives on Inclusive Nature-based Tourism

Foto: Annacarin Aronsson 

Nr 4: Henrik Scander
Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan 

Food and beverage combinations: Sommeliers’ perspectives and consumer patterns in Sweden

Foto: Per Mattsson 

Nr 5: Joakim Sundqvist
Umeå universitet, institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Eat, Meet, Fly, Repeat: the contextuality of business travellers’ meals

Foto: Sofia Rapo 

Nr 6: Magnus Westling
Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan 

Sensory qualities and culinary utility of produce: a path towards sustainable gastronomy

Foto: Jesper Eriksson 

Nr 7: Josefine Östrup Backe
Lunds universitet, institutionen för service management och tjänstevetenskap

Enacting ”the local” in culinary tourism – A study of culinary actors and their practice

Foto: Kennet Ruona